Tvåbarnskaos

Jag har varit själv med barnen under veckorna nu i några veckors tid. Andreas har jobbat borta. Oftast går det ju bra, man hittar sina sätt att göra saker på. Man kommer på en ordning som man följer, för att få vardagen att flyta på. Sedan beror det ju på vilket humör 2-åringen är på och hur Edvin mår. Man får ta det lite som det kommer! Ibland är det lätt som en plätt, ibland känns det som att man befinner sig i ett dårhus. Ett exempel från igår. Vi har kök, vardagsrum och en liten toalett uppe. Sovrummen, två hallar och en toalett nere.
 
Julmusiken sprider sig i köket från datorn som jag har där. Vi har tänt de tre ljusen på köksbordet. Vi ska äta middag. Det ska bli så gott med köttfärsbiffar, riktig potatismos, gräddsås och lingonsylt! Bäddar ned Edvin i sin korg med sin flaska. Lägger upp mat till mig och Ines. Det var en stund in i vår middag som det började köra ihop sig och man bara ville skratta. Ines är lite dålig på att äta, känner sig nöjd på en gång och vill lämna bordet då. Man måste distrahera henne, låta henne äta själv och mata henne samtidigt. Jag måste även berätta sagor, kolla på bilder eller läsa böcker för att få henne att vilja stanna kvar vid bordet.
 
Edvin börjar grina i korgen. Han har tappat greppet om flaskan och ligger och smaskar på sidan av den. Medan jag går till honom, så ställer sig Ines upp och börjar rycka i haklappen.. Bäddar om Edvin igen, ger honom flaskan, sätter ned Ines på stolen och fortsätter med middagen. Måste låtsasäta hennes mat, mata hennes snuttisar och sedan henne för att hon ska stanna kvar. Edvin börjar gnälla i korgen igen. Hör även ytterligare ett ljud, ett irriterande jamande från katten på nedervåningen. Ruben ger inte upp utan jamar och jamar och jamar.
 
Sedan fortsätter det så där. Edvin protesterar i korgen, när jag kliver upp, kliver Ines upp. Jag får sätta ned henne igen, forsätta servera hennes mat till snuttisarna innan hon själv smakar. Sedan var det ju det härliga bakgrundsljudet. Julmusik, jamande och återkommande protester från Edvin i korgen. Efter ett tag börjar lugnet sprida sig. Edvin somnar skönt i korgen, Ines har ätit färdigt, tackat för maten och gått för att leka. Först då kunde man äta upp sin egen mat som man inte haft tid med när man sprang mellan de två barnen. Kall, hård potatismos.. Sedan kunde man släcka ljusen, gå ned och släppa ut katten och sedan pusta ut i soffan. Se ut över leksakskaoset, kökskaoset, flyttkaoset.
 
Ines med sin mormor ♥

Kommentera här: