Hejdå Vinterland!

Snälla törnrosa, kan jag få låna dina feer? Eller i alla fall deras trollspön? Vill också kunna köra igång städredskapen, så de går av egen maskin.. Är tråkigt att städa, känns som jag inte kommer någonstans. Man plockar och plockar, men ändå är det saker framme.. Man dammar samma ytor hela tiden och på en gång blir det lika skitigt igen. Behöver ju baka också. Det är roligt! Synd bara att det känns som tiden inte finns. Imorgon och på fredag ska jag jobba. På lördag är det maskeradfest för Andreas pappa och på söndag fyller jag år.

Åkte till Harmånger en sväng under dagen. Var så länge sedan jag träffade Emma och Liam, så kände att det behövdes för att orka ta tag i det sista här hemma. Liam är så himla söt, pratar mer och mer för varje gång man träffar han. Nya ord hela tiden, längre meningar! Jag och Emma pratar vardagsbekymmer och allt runt omkring.

Idag ramlade ännu en julklapp ned i postlådan. Är behändigt att julklappsshoppa på internet, för då kan man jämföra priser och få lite tid på sig att betala sakerna. Har blivit en liten hög här hemma nu! Känns bra att man kommer någonvart, så man slipper slita håret av sig i slutet av december. Stångas med alla andra julklappshandlare i proppfulla butiker och handla saker till överpris.

Nu ska jag ta tag i trasan igen. Höja julmusiken, damma, hänga en till tvätt.. Hoppas jag hinner klart med städningen ikväll, så jag bara har rolig bakning kvar de sista dagarna!

Pepparkakskul med Johanna


Idag har jag och Johanna bakat pepparkakor! Hämtade henne runt 2, skjutsade hem Anita och sedan for vi till Ica och handlade. Köpte faktiskt deg, man behöver inte göra allt från grunden jämt.. Hade ju börjat morgonen med att grädda 4 plåtar chokladkakor.. (och kollat på hem till gården medan de var i ugnen).

Vi köpte två degar och gjorde pepparkakor av nästan allt. En bit finns kvar i kylskåpet och en del försvann på vägen. Det hamnade i magen, innan det hann hamna i ugnen. De blev väldigt bra. Slarv-nette glömde en plåt i ugnen, så de blev svarta och hamnade i soporna. När vi bakat färdigt och alla kakor hade svalnat, bestämde vi oss för att testa kristyr. Det var svårt att få snyggt, men barnsligt roligt! Vet inte hur länge vi satt och målade på kakorna och satte fast olika strössel. Man tycker att man inte har någon fantasi, men allt eftersom föddes nya idéer! Det ska väl synas att det är hemmagjort?

Johanna åkte hem på kvällen och jag vet jag inte vad jag haft för migsedan dess. Tiden jävlas som vanligt. Klockan springer för fort.. Jag har massor att göra, men gör inget. På söndag ska huset skina och kakorna ska dukas fram. Kakorna som inte är bakade än.. Och nedervåningen är allt annat än skinande! På torsdag och fredag ska jag jobba. På lördag är det 50-års fest för Andreas pappa. Som sagt, massor på schemat, lite tid..

Har varit en toppendag! Riktigt roligt att ha en annorlunda tjejdag, prata om allt mellan himmel och gjord och baka! Nu ska jag slita mig från datorn, hänga en tvätt och köra igång en ny..