Ines sommarönskelista

 
 
 
Om plånboken skulle vara mer välfylld skulle jag köpa alla de här plaggen till vår lilla tjej, men får bli några stycken fina sommarplagg. Allt kommer från Kappahl och de har ju så ljuvliga kläder! ♥ Frågan är hur man ska kunna välja? Något säger mig att de kommer ta slut snabbt också.. Jag som är så velig!

Den senaste tiden

Passar på att skriva några rader medan Ines tar en tupplur i sängen. Vilket fantastiskt väder det är igen! Sol och värme! Jag längtar till sommaren och tänker på allt som vi kommer kunna göra då. Packa väskan och åka iväg för att hälsa på familj och vänner som är lediga dagtid! Fylla en liten babypool med vatten och låta Ines bada ute. Vi har kikat på lite olika, men svårt att välja vilken man ska ta. Har även kikat lite på Uv-tält. Ta med sig en filt ut på gräsmattan, med lite leksaker och leka utomhus istället för inne på vardagsrumsgolvet. Inte behöva ha så mycket kläder på.. Det är ju massor av nya saker att läsa om nu bara, som har med sommar och sol att göra. Att skydda barnen från solen.
 
Sedan sist har Ines fått sin andra tand! Hon fick feber och blev sjuk, är fortfarande lite förkyld stackarn. Vi har även skruvat ihop hennes nya spjälsäng, men måste komma på en ny lösning med spjälskyddet, eftersom hon stoppade benet mellan spjälorna det första hon gjorde! Har funderat på att köpa ett till och sätta upp ovanför bara, så att det blir lite högre liksom. Sedan sist så har vi även kommit lite längre med dopplaneringen.. Som det ser ut just nu, så blir det dop i Jättendals Kyrka den 14/6. På hennes 7-månaders dag ♥
 
Hon blev 6 månader för några dagar sedan. Så nu har vi köpt hem hennes första välling och majskrokar som vi ska testa lite i helgen. Man blir nojig och försiktig, eftersom det varit så bråkigt med hennes mage. Nu har det varit bra i några dagar, sedan vi började tillsätta extra olja i hennes smakisar. Imorse lärde jag Ines något nytt igen. Blev så glad och förvånad då hon härmade mig! Jag gjorde "indian rop", när man liksom slår handen för munnen och gör ljud och hon härmade mig! Tidigare har vi gjort på hennes mun när hon gjort ljud, men nu gör hon helt själv! Har sett att hon tränat lite idag när hon legat och lekt också. Så himla söt! Älskade hjärtat! Sedan ligger hon och kämpar på filten hela dagarna, försöker ta sig framåt. Hon kan ta sig runt på filten, men hon rullar mest och liksom drar sig runt. Hon har inte kommit på att hon kan lyfta fram- och bakdelen samtidigt än. Men hon blir starkare och starkare varje dag. Nu vaknade hon, så vi ska klä om och åka och hälsa på på jobbet!
 
 

Att bajsa eller inte bajsa?

 
Idag har det varit en sådan dag då man inte får något gjort. Ines hade ont i magen hela dagen, på eftermiddagen släppte det i samband med en efterlängtad fylld blöja! Hon blir känslig och mammig då magen krånglar. Har knappt fått gå till köket ellet gått på toaletten idag, bara jag vänt mig om så har hon blivit ledsen. Så idag har vi kramats, hon har suttit i mitt knä, vi har legat på filten tillsammans, jag har burit runt med henne och så tog vi en skön långpromenad. Jag har knappt kunnat plocka undan disken, men jag släpper allt för henne om hon har en sådan dag. 
 
Man trodde kanske att det var något som man bara sa, det där om att småbarnsföräldrar spenderar väldigt mycket tid på att tänka på och prata om bajs.. Men det är ju sant! Det är en av de första tankarna på morgonen då jag vaknat.. Har hon bajsat? Sedan följer tanken en hela dagen.. Man studerar och funderar, om de har ont eller är hård i magen. Är det något jag har ätit? Något hon har ätit som magen tyckte var jobbigt? Någon tand på G? Förkylning?.. Samma om hon är lös i magen. Sedan är nästa tanke vad man kan göra åt det.. Något jag kan göra annorlunda, något som jag kan göra för att underlätta för henne, någon mat jag kan undvika osv. Olika ställningar som hon bajsar bra i, massera på magen, cykla med benen osv.. Det värsta är väl kanske när man glömmer bort att kanske inte alla är särskilt intresserade av att höra om Ines bajs! Färg, konsistens och hur mycket liksom! Men man glömmer så lätt, eftersom den där lilla tjejen är den viktigaste personen i världen för mig och hennes bajs hör ju ihop med hur hon mår.
 
Nu ska jag inte skriva bajs en gång till, utan berätta lite om kvällen istället. Ikväll hade vi främmande av mamma och pappa! Ines blev glad av vårt finfrämmande, fick även visa upp sin fina mössa som hennes farmor virkat till henne. Ska knäppa lite fler kort på henne i den någon dag, för den är ju så söt! ♥ Är roligt att se hur glad Ines blir när det kommer någon och hälsar på. Igår var Andreas syster och mamma över en sväng och busögnen glittrade på lilla fröken då också. Har blivit lite mer rutiner här hemma nu, så vill man träffa Ines en vardag så måste man komma på eftermiddagen eller tidig kväll, för vid halv 8 börjar man märka på henne att hon är trött. Då vill hon hoppa i pyjamasen, krypa ned i sängen med mig och amma lite innan det är dags att sova för natten. Så nu ligger Ines och sover i vaggan och Andreas ligger och småsnarkar i sängen. Nu tror jag det är dags för mig att krypa ned bredvid honom och sova några timmar, innan Ines vaknar och vill äta lite till.