Tokig!!!

Fick mitt lösenord, så jag kunde logga in på min a-kassa igår. Äntligen! Tänkte kolla hur det ser ut, när jag ska få mina pengar egentligen och varför jag inte får några kassa-kort någon gång.. Blev så otroligt besviken när jag väl kom in. Det är visst 7 karensdagar som gäller när man börjar stämpla. Så istället för att få en bra summa, som jag trodde att jag skulle få, så fick jag nu istället 600:- Ursinnig, så otroligt less! Känns som ännu en bestraffning. Det finns fan inget som är bra med stämpling.. Hade jag kunnat välja, så hade jag fortsatt som jag hade det förut!!
Maj kommer bli en jättetråkig månad. Dålig lön, en struntsumma från A-kassan. Och lönen som kommer i slutet av Maj, kommer vara den sämsta lönen jag fått på något år! Usch, vill bara bädda ned mig i sängen och vänta på Juni.. Någon som vill gissa hur sugen jag är på att fira någon jävla Valborg?
 

Kattfisar och hundpussar

Vilket aprilväder det är just nu och detsamma gäller mig, energimässigt och hur mycket man får gjort under dagarna. Igår var jag inte alls sugen på att göra någonting, kände mig så trött och ville absolut inte åka till tandläkaren. Funderade på att ringa och be om ny tid, men när jag såg på deras hemsida att det kostade 400:- för uteblivet besök, så kom jag väl på att det fanns roligare saker att lägga pengar på. Pallrade mig iväg, satt i det tysta och stela väntrummet bland okända och kända ansiktet och såg minuterna ticka iväg. Vet inte varför det alltid känns så konstigt hos tandläkaren. Jag kände mig sunkig, orkade inte fixa mig så mycket innan besöket, för trodde inte jag skulle träffa på någon där. Bredvid mig satt en kille som jag gått i skolan med, som är två år äldre än mig. Funderar vad han har gjort, stora plåster över näsan.. Kanske hamnat i slagsmål i helgen. Han såg ungefär lika bekväm ut i situationen som mig, jag satt mest och grävde runt i väskan, kollade ner i händerna och kikade igenom någon tanttidning.. Besöket gick fort. Inga hål, ingen ny tid!
Pratade med Emma i telefon på vägen hem och bestämde att jag skulle dit efter middagen. Blev där i några timmar, hann kramas och leka lite med barnen innan de skulle isäng. Sedan satt vi och pratade om allt möjligt, drack kaffe, lekte med hundarna osv. Jämt när man sitter i soffan, så kommer det något/några djur som vill gosa. Oftast vill Emla krypa upp i knäet, sedan ligger hon där och kurrar och fiser! Bredvid ligger Iris och vill ha uppmärksamhet, pussar en på armen om och om igen.. Ständigt kattfisar och hundpussar! Förutom det, så var det en riktigt mysig kväll. Åkte hem och gick och lade mig tidigt med Andreas. Han slocknade på en gång, men inte jag.. Jag kunde inte somna, så istället började jag totalrenovera huset. Funderade på vilka klickgolv jag ville ha, att jag skulle köpa högre, vita golvlister. Måla om i köket, lägga samma golv på hela övervåningen. Måla trappräcke, köpa halkskydd till trappen i samma färg som dörrmattan. Måla de små borden i hallen svarta. Började planera i vilken ordning allt skulle göras, hur man skulle lösa allt på bästa sätt.. Någon gång under husrenoveringen somnade jag till slut.
Får en puss av Emmas katt Emla        

Dygnets bästa timmar

Halv fyra på morgonen, tre minus ute och himlen börjar ljusna.. Luften känns så underbart frisk, det ligger en dimma över jordgubbstäckerna man är alldeles ensam. Eller inte helt ensam, förutom fåglarnas kvitter bland träden så är det helt tyst. Det är sådana gånger jag inte vill gå i säng. Jag vill stå kvar ute och bara vara! Önskar att det skulle finnas ett sätt att slippa sova då det är så härligt utomhus.. Tänk att de börjar redan, de tidiga, underbara mornarna.. Bara värmen som saknas.
Så vad gör jag vaken? Hämtade Andreas, Wictor och Mikaela i Bergsjö runt 11. Jag och Andreas satt uppe och pratade då jag fick ett sms från Johnnie då han undrade om jag kanske ville hämta dem i natt.. Sedan är man ju storasyster och har svårt att säga nej till lillebror, så klart jag hämtade dom. Vill inte att de ska gå hem i kylan och svårt att hitta någon annan som kan hämta. Andreas gick och lade sig vid halv 1 och jag gjorde det samma.. Låg i sängen, men sov inte. Låg och rullade runt och funderade. Klev upp någon gång innan 2, åkte mot Högen kvart över. Hämtade Johnnie och hans vänner där, skjutsade en till Bergsjö, hämtade upp Olivia på busstationen strax innan 3, sedan bar det iväg till Gränsfors med resten. Nu sitter jag här. Ungefär lika pigg som jag var runt halv 1 då jag gick i säng första gången.. Önskar man skulle ha en inglasad veranda eller en balkong man kunde sitta på. Då skulle jag nog vara vaken till mogonsidan, eller gå isäng ruggigt tidigt, bara för att kunna kliva upp tidigt på morgonen och få vara med på dygnets bästa timmar. De tidiga morgontimmarna, då det ljusnar, då solen sedan går upp..