For the first time

Imorgon ska jag och väldigt många andra på begravning. Det blir min absolut första.. Det är konstigt ibland hur livet kan förändras, hur saker kan hända så snabbt. Ett ögonblick senare är allt annorlunda.

Jag vet inte vad som väntar imorgon. En stor gemensam sorg och saknad efter en underbar människa kommer fylla kyrkan. Många tårar. Fina ord om en fantastisk person som togs ifrån sin familj och sina vänner på tok för tidigt! Människor i mörka kläder, tunga sinnen. Mycket känslor innanför kyrkans väggar. Blommor och musik.

Det är var jag tror, men har som sagt aldrig varit på en begravning. En sak är i alla fall säker. Linda är otroligt älskad och saknad. Jag tror det kommer vara jobbigast att se alla nära och kära vara ledsna. Både min och Andreas familj kommer ju vara där, eftersom vi är släkt med henne och Andreas familj är väldigt goda vänner med henne och hennes man.

Jag vet inte ens hur det går till, en begravning alltså. Vad man förväntas göra, vad man ska ha på sig.. Jag hoppas det kommer dröja länge innan jag ska behöva gå på en begravning igen. När man blir omskakad av en sådan händelse, så kommer man på att man ska vara lycklig och tacksam över allt man har. Sin familj, sin älskling, sina vänner. Att man ska visa hur mycket de betyder, att man ska uppskatta allt livet har att erbjuda - både motgångar och framgångar. Det hör livet till! Så länge man har människor man älskar och litar på runt omkring sig, så klarar man allt..

Arbetsförmedlingen eller försäkringskassan. . .

Var är mina pengar?? Borde ha fått dem idag och enligt banken kommer jag inte få dem imorgon heller!!!

Lämnade in min lapp rätt dag. Allt de behöver göra, är att lämna den till min handledare, så hon får kladda ner sin underskrift. Är det så svårt? Kommer jag få pengar sent för att de inte gör saker med en gång och väntar? Behöver de där pengarna nu, helst nyss! Tankade bilen idag med mina sista kronor.

Ska jag handla mat för luft? Trolla fram födelsedagspresenten till Andreas?

Någon som är vaken?

Jag sitter i alla fall här. Det är ganska länge sedan jag var vaken så här länge på en vardag! Ska strax krypa ner i sängen, men tänkte skriva några rader om hur dagen varit först.

Har bakat två typer av småkakor idag. Chokladkolasnittar och cookies. Tror ni mina cookies blev bra den här gången? Nja, inte direkt. Gjorde två plåtar, så anpassade allt efter hur den första plåten blev. De blev inte färdiggräddade i mitten, men ändå brända på botten. Så fickn sänka tempraturen och sätta plåten högre upp i ugnen. Trist att det ska behöva bli dåligt, bara för att jag vill så mycket. Vill bjuda på fina, goda kakor till helgen, men det blir allt annat än det! Andreas säger att vi kan köpa kakor, men bakandet hör liksom till. Känns som jag både vill och måste baka, för att jag brukar bjuda på mycket hembakt på kalas.. Jag förväntas vara duktig, men just nu kommer jag och ugnen inte alls överens!!

Har slängt in en tvätt och börjat plocka lite på undervåningen. Tror jag kommer få panik då jag inser på riktigt vad vi stökat ner nu genom alla målarprojekt vi håller på med. Skruvade ned hatthyllan idag och spacklade igen hålen. Imorgon ska alla väggar målas är det tänkt. Ska försöka hinna så mycket som möjligt innan pappa kommer, så det slipper bli så sent! Så imorgon ska jag försöka hinna måla klart väggarna, men inte i trappen.

Nu ikväll var jag över en sväng med Emma och hjälpte henne att måla Liams säng. Han ska få en egen säng i den nya lägenheten, så vi grundmålade den idag. Var roligt och tiden gick fort som vanligt. Vi hann i alla fall grunda klart sängen, innan vi skulle åka hem till henne. Bjöd in mig på lite kaffe, så satt där och pratade ett tag till innan jag for hem. Efter jag kommit hem har jag hjälpt Johnnie med en monsterläxa och lagat middag.

Nu ska jag skynda mig i säng, så jag hinner sova något innan det blir morgon!