Mål med 2017

 
Tycker att det är så satans skönt med ett nytt år och känner mig så taggad inför det. 2017 är året då det blev ordning. Det bara måste bli det. Ordning på allt, litet som stort, med mig, med hemmet, med jobb och studier, ekonomin, med att hålla kontakten med vänner.. Ordning och reda! Tänker börja med något smått och gå ett steg varje dag. Ett steg närmare ett liv med mindre kaos..
 
Jag tänker inte ha något nyårslöfte som innehåller vikt eller bantning eller träning eller något liknande. För att få ordning på mig själv är så mycket mer än det. Ta hand om mig själv, pyssla om mig själv. Något som jag är otroligt dålig på. Jag kommer ju i sista hand. Och tiden finns inte, jag hinner inte, jag orkar inte, jag bryr mig inte om mig. Men i år ska jag börja bry mig och tänker på samma sätt där. Börja smått och öka på allt eftersom. Jag får planera in lite tid för mig själv. En kväll med Emma, en dag med Hanna, en sovmorgon, en stund med en bok eller tidning. Bara någon stund ibland för att andas ut på egen hand, utan att ha mina små älsklingar slingrandes runt halsen.
 
Jag ska försöka dricka mer vatten istället för bara kaffe som det lätt blir. Jag behöver vatten, så att jag inte ska få njurstensanfall igen. Så fort jag missköter mig, sover dåligt, äter dåligt, dricker dåligt osv, så får jag som en varningssmärta där jag får ont vid njurstensanfall. Som en påminnelse..
 
Jag ska försöka ta tag i saker på en gång istället för att skjuta upp det. Det är ju så skönt när man får det gjort! Men gruvar mig länge.. Oftast för länge.. Hatar att behöva göra samtal till försäkringskassan, försäkringsbolag, arbetsförmedling mm.. Fixa uppgifter och papper till höger och vänster, svara på frågor osv. Oftast är det ju mycket lättare än man tror men gruvar mig ofta länge ändå. Helt i onödan. Så i år tänker jag säga som Hannah och Amanda i fredagspodden brukar säga: "The power of now!" och göra det direkt. Få det gjort och gå vidare. Så man inte hinner grubbla och gruva sig, bara göra. Här kommer en lista på skit som jag måste göra, så kan jag skriva när det är gjort:
 
  • Edvins dagispapper
  • Fixa nya uppgifter till försäkringskassan
  • Prata med försäkringsbolaget igen, om att ännu en gång få nya papper på Edvin för att han ska kunna bli helt försäkrad. Vi fick inte försäkra han som vanligt när han var bebis på grund av sin operation.
  • Köpa frimärken och skicka iväg de sista pinsamt sena julkorten.
  • Avsäga mig platsen i Företagsekonomi 2, då den börjar 1 månad innan Företagsekonomi 1 slutar.
  • Boka om Ines tandläkartid

En alldeles för lång text

  
 
Jag sitter här ovanligt pigg, mitt i ett kaos, men ändå känner jag mig någorlunda lugn. Tredje maskinen tvätt snurrar på alldeles runt hörnet, barnen ligger uppe och sover och Andreas kommer nog snart hem ifrån jobbet. Vi har haft en rolig kväll här hemma, barnen och jag. De hade varit med sin farmor några timmar innan jag kom hem. De är duktiga på att vända upp och ned på hela huset våra små, så jag satte dem i jobb nu ikväll. Våran städlek heter "springstädning" Då kutar vi omkring som galningar och skrattar, samtidigt som vi städar.. Ines stökar väl ned ungefär lika mycket som hon städar, men tycker hon blir bättre hela tiden. Det är ju roligt att springstäda! Edvin springer bara omkring som en yrhöna med armarna ovanför huvudet, med världens leende. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.. Det är väl det som kallas vardagsträning va? Rätt var det är stannar jag upp och säger: "Ines! Har du sett hur det ser ut här inne!?" Åh, det är färdigstädat mamma! säger hon då. ♥
 
Igår kväll bäddade jag ned mig vid halv 10 på kvällen. Alla som känner mig förstår att då är något på tok. Jag trodde att jag blivit värre i mina sjukor och kunde lägga till feber på sjukdomslistan. Jag hade bara strax under 38 så tog en alvedon och bäddade ned mig i sängen med vår snarkande katt. Nu har jag haft ögoninflammation på båda ögonen sedan i torsdags och får varje natt och morgon kliva upp och badda ögonen med ljummet vatten för att kunna se något genom de ihopklibbade ögonfransarna. Jag har varit förkyld länge, hostat ´lite men det är som tur var på väg bort. Jag har även varit hes länge, men inte haft ont i halsen.. Förrän igår. Nu vill jag bli frisk! Jag ser ju inte klok ut! På jobbat har jag fått höra det ena och andra. En boende på gruppbostaden trodde att jag var så ilsken att ögonen blivit röda. En av personalen trodde att jag gråtit imorse och var påväg att krama om mig.. Men så är det ju inte. Är ju helt röd i ögonen, svälld och skrynklig runt om för att jag torkat så mycket.. Men är lite bättre idag, så hoppas det går över snart. Sa till en annan av personalen idag att nu är ju ögonen nästan vita, men de bara skrattar! Antar att de inte är så vita ändå.. Bilden är sedan nyårsafton tror jag.
 
 
Nu ska jag blunda för kaoset som är kvar och fortsätta med studierna. Går segt som fan. HIttar inte tiden som krävs för att få det att bli bra. Ligger hela tiden 3 kapitel efter och så fort som jag kämpat mig ikapp så blir jag eller barnen jättesjuka.. Så tröttsamt! Vill ju klara den och göra bra ifrån mig! Så nu jävlar ska jag göra det också!