Fynd till vår fina fröken

 
20 :- inklusive frakt betalade jag för de här tre underbara färgklickarna! Som jag har letat efter bodys med bakverk på och inte hittat, men så dyker de upp på vår lokala köp och sälj-grupp på facebook! Annonsen var på bull-bodyn och den med äpplen, men så slängde hon med den med prinsesstårtor för att hon ville bli av med den. Hur överlycklig blir man inte då? De är i storlek 74, så hoppas att de ska passa till våren. Hon har ju 68 nu. Växer ju så det knakar, åldermärkningen stämmer inte alls på vår tös. Storlek 68 ska ju vara mellan 4-6 månader.

När magen bråkar

Stackars vår lilla tjej, som haft två halvdåliga dagar nu. Hoppas den här dagen vänder, så det blir en bra dag ändå. Igår hade hon kämpigt med magen hela eftermiddagen och kvällen. Var inget som hjälpte. Hon glömde det en snabbis ibland om man busade, sedan var det bra medan hon åt. Hon kunde inte sova tack vare att magen bråkade och då blev hon både trött och ledsen över magen samtidigt = dålig kombination. Medan vi åt middag, fick hon sitta i gungan och då somnade hon äntligen och sov i alla fall en halvtimme. Man försöker allting, för man vill ju inte att de ska behöva ha ont. Vet inte om dropparna gör någon skillnad. Vet ju att vissa får mer ont av droppar, tänk om man bara förvärrar det.. Hon får i alla fall droppar när hon har dåliga dagar, men tycker inte att jag märker någon skillnad.
 
Det blev ju inget gjort här hemma på hela dagen, för den spenderades till 100% med henne, vid henne. Antingen låg eller satt hon i mitt knä, eller så låg vi någonstans tillsammans. Jag bar henne, masserade, testade ligga på mage. På kvällen efter hon ätit, somnade hon äntligen i min famn och sov i flera timmar! Jag rörde mig inte ur fläcken, för ville att hon skulle få den sömnen hon behövde! Även fast hon sovit i flera timmar, så somnade hon om efter kvällsmålet då vi gick i säng. Hon var väl säkert supertrött efter att ha kämpat på med magen hela dagen stackarn.
 
Hade hoppats på en bättre dag idag och jag trodde att det skulle bli det, eftersom hon var så glad och mysig nere i sängen imorse. Hon vaknade sin vanliga tid runt halv 5. Jag lyfte över henne till oss och efter att hon ätit så somnade hon om och vaknade vid halv 8 med ett leende. Vi låg och kramades lite, hon låg och lekte med en nalle och pruttade. Bytte blöja och gick upp. Stoppade i mig lite frukost och sedan var det dags för henne att få lite påfyllning, då började det om från början igen. Den där bråkiga magen. Hon grinar, vrider sig hit och dit och sparkar med benen. Testade allt igen, samma som igår och det har varit full fart i några timmar. Lillhjärtat somnade precis i gymmet, så hoppas att det släpper efter hon fått "lunch" efter sin tupplur. Ska försöka få något gjort nu. Håller tummarna på att den här eftermiddagen och kvällen ska bli bättre! Ines blir ju 15 veckor idag också ♥
 
 

Berg och dalbana

Vårt lill-hjärta håller på att gå in i en ny utvecklingsfas just nu och humöret går upp och ned hela tiden. Hon är oftast glad hemma med mig på dagarna. Lite gnäll när magen bråkar, ibland när det är riktigt kämpigt gråter hon mycket. Hon hade några dagar förra veckan, då hon inte kunde bajsa och då var det så synd om henne. Sedan det löste sig har hon varit nöjdare.. Med oss i alla fall. När vi får främmande är det annat. Familjen saknar Ines och kommer för att hälsa på. Nu, när hon är kinkigare genom att hon är i den här fasen, så räcker det ibland att någon annan kollar på henne för att hon ska bli ledsen och gömma ansiktet mot ens axel!
 
Annars är det mycket som händer med hennes utveckling just nu, men det blir ju så när de går igenom en fas. Hon greppar tag i saker och fladdrar runt med dem och stoppar dem sedan i munnen. De flesta av hennes nallar och snuttisar är ständigt blöta, eftersom hon testat snutta på dem. Hon smakar och tussar på allt, på ens händer om hon kan. På sina kläder, på sina händer. Hon håller i nappen när hon har den i munnen och liksom trycker på den, drar ut den, smaskar på den. Hon är så aktiv, slänger runt med kroppen och har ett himla spring i benen! Är svårt att byta om och byta blöja, för hon sprattlar och liksom nyper fast bodyn när den är halvvägs på, så man får lirka lös den. Man leker och busar med henne hela dagarna.
 
Tänk att man redan märker av det där med att man ska jämföra hur långt man kommit i utvecklingen, vad de kan och inte kan göra. Hon är bara 14,5 vecka. Såg att Isabella Löwengrip skrev igår, att deras lillgrabb kan sitta själv i några sekunder. Läser i texten som jag klistrar in nedan, att de kan börja försöka krypa i den här fasen. Tjejer som jag känner med barn i liknande ålder, frågar om utveckling osv. Egentligen är det onödigt att jämföra, för alla barn är ju olika, men ändå kan man inte sluta. Det är både intressant och helt onödigt på samma gång! Så länge man inte jämför sitt barn och känner sig stressad över att de inte kan samma saker.
 
SPRÅNG 4
Mellan 14 och 17 veckor gammalt börjar nästa period, då barnet är i stort behov av tröst och närhet. Från och med nu är klängperioderna längre än tidigare. Just den här perioden kan vara i fem-sex veckor, men kan också vara så kort som en vecka.

Vid det fjärde språnget, när barnet är ungefär 18-20 veckor, träder den in i det som Hetty van Rijt och Frans X Plooij kallar händelsevärlden. Då lär sig barnet att göra en kedja av saker. Tidigare, vid 12 veckor, kunde barnet gripa om en skallra, punkt slut. Nu kan barnet gripa om skallran, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra sådana händelsekedjor verkar kanske enkelt, men är ganska komplicerat. Efter den här fasen, kan hon göra saker som kombinerar synen, hörseln, känseln, luktsinnet och smaksinnet.

Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man få höra ljud som låter som ”mamma” och ”pappa”. En annan viktig upptäckt för barnet är att saker finns fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar!

Vid den här åldern börjar många träna på att krypa och att vända sig. Barnet gillar också att undersöka föremål med händerna. Det skakar, vänder och bankar, luktar, smakar och biter o allt son kommer i dess väg. En del är mycket förtjusta i musik.

När den här fasen är förbi kommer ditt barn kunna fler saker. Man kan se att barnet kan gå ifrån att sova till att helt plötsligt leka aktivt igen. Barnet missar sällan leksaker som hon försöker ta. Barnet försöker ta mammans eller pappans hand till sin mun. Barnet leker med leksaker och slår dem mot bordsskivan. Barnet blickar ut över rummet för att få syn på sin mamma eller pappa. Barnet reagerar när hon ser sin spegelbild och reagerar på sitt namn. Barnet använer mer konsonanter i sina ljud. Barnet vänder sig bort från bröstet då hon ätit färdigt.