Troll Lux Droppside

 
Nu i helgen har jag och Andreas beställt en spjälsäng till Ines. Vi har kollat på den ett tag, kikat på olika sidor och jämfört priser. När jag fick mejl från Lekmer i fredags, så såg jag att vår säng var en av produkterna som skulle finnas till kampanjpris under helgen så då slog vi till! 999:- istället för 1795:- Beställde en madrass till också, så nu är det bara spjälskydd som saknas. Täcke och kudde har vi sedan tidigare, som mamma köpte i höstas. ♥ Nu längtar vi till den kommer! Så bra att den har tre olika höjdlägen som man kan ha botten på och att man kan fälla ned sidan, så man lättare kan lägga ned Ines då hon sover eller plocka upp henne utan att behöva bli dubbelvikt över kanten! I-landsproblemet som kortis är löst..

10 dagar eller 5 minuter sedan?

Klockan är efter tolv så därför är det tio dagar sedan jag skrev här sist. På de här tio dagarna har det hänt så otroligt mycket. Varje dag med Ines är spännande, man märker hur de växer och utvecklas hela tiden. Man hör nya ljud och ser hur hon kan kontrollera kroppen bättre och att hon klarar av mer saker. Ines ligger fortfarande på mage så ofta hon bara kan. Hon vänder sig runt hela tiden och kan helt plötsligt ligga en bit ifrån filten, eftersom hon rullat runt på mage och sedan på rygg igen och förflyttat sig på så vis.. Det är inte enda sättet som hon förflyttar sig på, utan här tränas det krypning för fullt. Som tur är så har hon inte kommit någon vart än så länge, men hon är inte långt ifrån att knäcka den koden heller! Hon ligger på magen och jobbar på med benen, trycker in dem under kroppen, sparkar, lyfter upp rumpan i luften.. Är magen som är kvar i marken som gör att hon inte tar sig någon vart.. Sedan kan hon inte jobba med benen och armarna samtidigt än, för när rumpan är i luften vilar armarna på filten osv..
 
För någon dag sedan kikade även första tanden upp och den andra, tanden bredvid i underkäken, ligger och vilar alldeles under tandköttet den också! Hon har varit lite kinkig och haft problem med magen någon dag, men trodde det berodde på maten och fasen som de går in i nu.. Men kan lika gärna bero på smågaddarna som kommer fram!
 
Vår fröken har verkligen aptit och älskar mat. Allt vi har testat än så länge har varit toppen. Hon slukar allt! En hel del hamnar i ansiktet och på händerna, eftersom det är fröken klåfinger vi pratar om, men det mesta hamnar i magen. Vi har både gjort egna smakisar och köpt. Vi kommer nog fortsätta göra så och blanda lite beroende på vad man äter själv.
 
Tycker att Ines sover ganska bra om dagarna och nätterna. Hon somnar som sagt tidigare nu, hon nattas gärna efter klockan 8. Sedan sover hon till klockan 3, då hon vill ha lite mer mat och sover sedan vidare igen till klockan 7. Hon har underbart morgonhumör, vaknar alltid med ett leende på läpparna och ögon som lyser av bus. Hon sover flera gånger under dagen, men tar oftast en lång tupplur på några timmar runt lunch. Då bäddar jag ned henne i sängen och startar hennes babymonitor, som fungerar jättebra. Minsta lilla ljud, så hör man det. Den startade alldeles nyss, för att Andreas ligger där inne och snarkar! ♥
 
Vår busfia älskar att undersöka saker nu. Hon slår och smakar på allt, pillrar på små detaljer och lapparna som sitter på hennes nallar. De kan nästan vara roligare än själva nallen! Hon älskar sina hårda leksaker som går att bita på och de som låter då man slänger omkring med dem.
  
 
Ines i påsk ♥

Slut på lugnet!

På Ines 5-månaders dag, den 14, lärde sig Ines att rulla runt från rygg till mage på egen hand och nu gör hon inget annat! Hon rullar omkring och försöker få tag på grejer överallt, vår lilla fröken klåfinger! Envis som få, hon försöker och försöker att ta sig framåt. Hon liksom kravlar med benen under kroppen med kommer ingen vart! Som tur är.. Ines som tidigare har gillat att ligga på en bädd på golvet och leka med allt möjligt, vill ha sällskap och underhållning hela tiden! Hon vill att man ska gå runt med henne och utforska huset, känna på allt möjligt, smaka på saker osv. Hon vill ligga på mage och leka, men blir sur då hon blir trött i armarna och ryggen, men blir ännu surare om man lägger över henne på ryggen igen. Hon äter oftare, vaknar oftast runt 4 på morgonen för en tidig frukost.
 
Förut har man kunnat städa och dammsugit eller tagit en dusch medan hon låg på bädden och lekte, men det går knappt längre. Nu kan hon rullar iväg och blir ju missnöjd efter en stund eftersom det blir för jobbigt att ligga på mage för länge. Vi kommer behöva börja barnsäkra nu, plocka bort sådant som hon kan få tag på. Har alltid trott att vi skulle bo någon annanstans den dagen då vi skulle ha barn som kan ta sig runt på egen hand. Ha ett eget hus, som man kan barnsäkra på riktigt. Här är det ju jättesvårt! Gamla, vassa element. Synliga rör, eftersom det är ett gammalt stenhus, sladdar efter väggarna.. Hårda golv, vassa möbler, eluttag som är påväg ut ur väggen.. Vatten som inte Ines får dricka, eftersom det innehåller för mycker flour. En hög trapp, vägen alldeles utanför med mycket trafik. Inte det ultimata familjehuset.
 
På hennes 5-månadersdag fick hon även testa mat för första gången! Det blev potatismos och det tyckte hon var toppen. Fick hämta en dunk vatten hos Andreas föräldrar till hennes potatis, men det går väl det också. Hade ju så klart varit betydligt lättare att bara kunnat vrida på kranen hemma och gett henne, men bra att man har någon bara en km bort som man kan hämta vatten av. Hon har ätit mos några gånger nu och även banangröt, som gick hem det också. Nästa gång blir det morot tror jag. Så kul att se hur ivrig hon blir! Idag när jag åt yoghurt, började hon smaska och flina, hon ville också ha.. Hon har liksom kopplat ihop det nu. Hon vet att tallrik och sked kan betyda mat för hennes del.
 
Är en ny fas som närmar sig med stormsteg. Märker på henne att hon är lite mer kinkig och känslig, som hon brukar kunna vara innan fasen inleds. Något annat nytt är att hon börjat bli trött tidigare på kvällarna nu. Redan runt 8 börjar hon visa tecken på att hon vill gå isäng, istället för nio som det varit tidigare. Sedan har hon börjat  göra roliga joller och brum- och blåsljud med nappen. Så mysigt att ligga bredvid henne i sängen på mornarna och höra hur hon ligger och mumlar, blåser och leker med nappen. Sedan vänder hon sig om med världens leende på läpparna och smeker en i ansiktet, petar och känner med sina små händer ♥