Ines utveckling

Nackdelen när man skiver sällan, är att man glömmer så fort vad som hänt sedan sist. Ines utveckling, som jag vill dokumentera i minsta detalj! Vill ju inte glömma något, missa något, men det blir ju så när man glömmer bort att skriva! Det händer saker hela tiden, nästan varje dag! Man hör hur hennes språk utvecklas, hur hon testar göra olika typer av ljud, mjuka och hårda, ljusa och mörka, högt och lågt. Hon skrattar mer då man busar med henne! Hon är kittlig under höger arm, så varje morgon då jag tvättar av henne och pudrar lite, så fnittrar hon till och det glittrar i busögnen. Hon är även kittlig på benen och under fötterna ♥
 
Har märkt nu i dagarna att hon börjar bli väldigt stark i ryggen. När hon sitter i ens knä och man håller i mobilen eller något annat en bit ifrån henne, trycker hon sig framåt och sträcker sig efter det. Som en liten situps, då hennes rygg inte vilar mot min mage längre. Hon är ju så nyfiken på allt! Försöker sätta klorna i det man håller i eller som något annat hon kan nå. Vill känna på allt, smaka på allt.
 
När hon ligger på golvet och leker, förflyttar hon sig mycket! Hon vänder sig på sidan och ligger så och myser med någon leksak. Det har hänt att hon rullar över på mage också. Hon ligger sällan på samma ställe där man lagt henne längre. Hon trycker sig fram med benen, liksom lyfter upp ryggen och rumpan och skjuter ifrån på något vis! Hon använder båda händerna när hon leker. Greppar stadigt och missar sällan längre. Hon tycker om att ta tag i nappen och kika på den, sen försöka stoppa tillbaka den i munnen igen. Det kan bli upp och ned, eller med den hårda utsidan i munnen. Funderar mycket på om det kliar i hennes mun eftersomor hon tuggar på allt och dreglar mängder. Kan det vara någon tand som trycker på någonstans eller är det bara tugg-fasen, att saker ska utforskas den vägen?
 
Det har säkert hänt massor av andra saker också, men man glömmer bort! Kanske kommer på mer någon annan dag. Hon har börjat vakna en gång under nätterna igen, men somnar om efter hon ätit. Känner mig inte så hemskt trött. Känner mig mest lyckig över att vi har henne och följer med spänning allt som händer hela tiden. Är så kul att se allt nytt hon lär sig, men det är skrämmande vad fort det går! Att vår lilla bebis, som man tyckte låg i magen alldeles nyss, redan kan så mycket!
 

Ines Linnéa - fröken bus med krånglig mage

Här har det varit dåligt med skrivandet ett tag igen. Önskar jag vore bättre på det, både på att skriva här och i dagboken där jag skriver om Ines utveckling. Dagarna flyter på, veckorna flyger fram.. Vardagen tar upp all tid och jag glömmer bort att jag lika gärna kan sitta här och skriva några rader på bloggen istället för att spela Candy Crush när Ines tar en tupplur!
 
Idag var jag och Ines på BVC för att väga henne. Inte ett vanligt rutinbesök, som man åker på ungefär en gång i månaden, utan ett extrabesök för att kolla att hon inte tappat en massa i vikt. Vår stackars fröken har varit krasslig i en vecka.. Det var magen som började krångla. Diarré, bajsblöjor som fylldes upp i olika mängd varje gång hon åt! Har lusläst internet, på 1177, på amningshjälpen, på viföräldrar, på forum mm.. Kom fram till att det var lugnt så länge vår tjej mådde bra annars. För tre dagar sedan fick hon även feber. Förkyld har hon varit ett tag, men i början av veckan blev det lite värre och hon blev riktigt täppt i näsan. Första gången Ines är sjuk sedan vi kom hem från BB. Vi har hållit oss lugna, bara sett att hon mått bra, hållit koll på tempen, sett till att hon ätit som hon ska, kissat som hon ska osv. Hon har varit glad och nöjd, men febrig och ständigt bajsande! Idag har det blivit lite bättre tack och lov. ♥
 
Pratade med rådgivningen igår och de höll med mig. Det är inget att oroa sig för så länge hennes allmäntillstånd är bra, så länge hon verkar vara nöjd och inte blir sämre. Febern har varit rätt så låg hela tiden och är snart helt borta. Hon tyckte jag kunde prata med BVC om att få kontrollera hennes vikt, så hon inte tappat för mycket eftersom hon haft diarré ett tag.. Var dit idag och det visade sig, inte direkt oväntat, att kurvan hamnade lite nedanför hennes vanliga höga kurva. Hon vägde runt 7,7 kg. BVC-sköterskan sa samma hon också. Så länge Ines är glad, så är det inget att oroa sig över, diarrén kommer med största sannolikhet gå över när förkylningen går tillbaka.
 
Var mysigt på BVC idag. Det är babycafé på fredagar, så det var några mammor där med sina barn. Barnen var äldre än Ines, kröp omkring på golvet och lekte, men var kul att se hur intresserad Ines var av dem. Bra träning för henne att träffa lite andra barn och inte bara vuxna! Vi ska nog åka någon gång framöver då hon är frisk, så hon kan leka med någon eller bara sitta och kika på då de andra leker.
 
Efter vi varit på BVC, tog jag med mig Ines till min farmor. Tänkte att Ines kunde sova ute i vagnen, men hon vaknade efter några minuter och ville komma in och leka istället. Hon låg på golvet och pratade på oavbrutet, låg och sprallade omkring, lekte med sina saker och var hur nöjd som helst! Satt i sin gammelfarmors knä och myste också. ♥ Fick en sådan fin komplimang av farmor idag. Hon berättade att hon tyckte att jag var en sådan bra mamma, som var lugn, trygg och jordnära. Att jag gjorde ett bra jobb och att det märktes att Ines mådde bra. ♥ Värmde i hjärtat.
 

Gå i säng med dig!

Idiotiskt tänker jag då jag ser att klockan är två på natten och jag sitter vid datorn. Det är nog den mysiga tuppluren som jag och Ines tog mitt på dagen, som gör att jag glömde bort att klockan tickade. Hittade några nya, fina bloggar ikväll, som jag suttit och klickat runt på. Inspirerad av fantastiska bilder på fina barnrum, pyssel och inredning.. Vill ha! Jag vill ha ett eget hus! Möjligheten att börja forma ett rum till vårt hjärta! Älskar att kika på andras barnrum och samla idéer, spara bilder och drömma ♥ Illustrationer, fina vimplar, underbara dockor och nallar, docksängar, böcker och fina bokhyllor. Jag vet ungefär hur jag vill göra då jag änligen kommer kunna göra något eget till vår tjej.
 
Har varit en väldigt mysig kväll. Mamma och pappa kom förbi, så jag slängde ihop en blåbärskladdkaka! Tyckte den blev god, hittade receptet på Underbara Claras blogg. Mamma fick även bada Ines och det är ju en av Ines favoritgrejer att göra. Vi skulle kunna bada henne oftare eftersom hon älskar det så mycket! Längtar till sommaren då man kan göra utflykter och ta en tur till havet om vädret tillåter. Ines blev vaken länge ikväll, men hon har sovit dåligt hela dagen. Hon har varit lite dålig i magen och bajsat flera gånger, en av gångerna hamnade en del av det på mig! Tur man inte är kräsmagad och att Andreas var hemma, så man kunde hjälpas åt med det.
 
Imorgon hade jag velat åka till Harmånger för att lyssna på en ekonom som ska berätta om ekonomin i samband med småbarn. Information om sparande och försäkringar osv. Tyvärr är vår bil inte att lita på. Man kan bli stående med ett heldött batteri helt plötsligt och det är ingen höjdare dagtid då alla är och jobbar och man är själv med en bebis.. Himla trist, för man vill kunna hitta på saker om dagarna. Vi får se vad det blir imorgon istället. Kanske en promenad om vädret fortsätter vara så fint!