Höstmys i mjukisbrallor

Sitter vid köksbordet i ett par urtvättade mjukisbyxor och väntar på att min andra kladdkaka ska bli klar! Vi ska grilla ikväll, så tänkte baka något som jag kunde ta med mig och kladdkaka är väl aldrig fel? Gjorde en kladdkaka med min favoritchoklad, Intense Mint från Lindt och en klassisk kladdkaka.
 
Städningen går det väl si och så med. Det är fredag! Jag har i alla fall gjort allt "förarbete" här på övervåningen, så nu är det bara att torka av och dammsuga. Har mest myst omkring idag. Tänt ljus överallt, läst lite i tidningar, kikat på tv och pratat lite i telefon. Har väl plockat och sorterat bort lite grejer också..
 
Andreas berättade för mig för någon dag sedan, att nu var det höst på riktigt här hemma. Jag frågade vad han menade och han sa att det var känslan då man kom hem från jobbet och kände doften av nybakt bröd. Av någon anledning så bakar jag mer bröd på hösten, olika sorters limpor och tekakor. Det är ju bättre än att baka kladdkakor i alla fall och så är det ju så gott med nybakt!
 
Nu ska jag försöka göra något åt mig själv också. Vet inte om det uppskattas så mycket, om jag kommer i mjukisbyxor och gammal t-shirt, med rufsig hårknut i nacken! Men med två kladdkakor, så det kanske väger upp? Nja, kanske dumt att chansa. Skriver mer imorgon!
 


Brr..

Nu är det höst på riktigt. När man vaknar på morgonen och fryser, snurrar in sig i täcket och bara näsan syns. Man vill inte kliva upp! Men förr eller senare måste man väl det. Har förflyttat mig till soffan, så nu sitter jag här och huttar istället. I filten. Frukost då? Dagens första i-landsproblem är att det är slut på kaffe! Dagens andra är att det inte finns någon mjölk heller. Det får alltså bli te och hårdbröd till frukost!
 
Idag, om jag kommer igång, ska jag höststäda övervåningen! Jag vaknar kanske till om jag äter lite frukost. Ruben ligger här bredvid och snarkar, Andreas jobbar och jag längtar till julen. Planerar julklappar och letar fint julgranspynt och annat som hör julen till! Mysigt! Tycker inte alls att det är tidigt, det är bra att börja i tid!
 

En plats där tiden står stilla

Gömd bland grann och tall, finns farmor och farfars underbara sommarställe. En historisk skatt, som man har svårt att slita sig från. Två gamla hus fyllda med historia och en känsla som är svår att beskriva. I det "nya" huset, från början av 1900-talet, finns Carl Larsson-känslan överallt. Trägolv, trasmattor, fina möbler. Lantigt och äkta. ♥ I det äldre huset, från 1800-talet, känns det som tiden står stilla. Den grova utsidan, med timrade, stadiga väggar. Fina, gamla, möbler. Ovärderlig historia.. I ett av skåpen, finns mängder av tidningar, brev, kort mm. Gamla biblar och annat från 1800-talet. Vissa brev är skrivna så snirkliga att man inte kan läsa vad det står.
 

Bubbliga, gamla tapeter och grova trägolv. Man kan inte låta bli och tänka hur det var då de levde där inne. Vad de gjorde, vilka de var.. Hur livet vad då.