Vår lilla stora tjej

 
Oj vad länge sedan det är sedan jag skrev något här igen! Sitter nästan aldrig vid en riktig dator, man klickar ju bara runt på mobilen och tycker inte inläggen som man skriver från mobilen blir så bra.. Då har jag ju bara tillgång till halvdåliga mobilbilder också. Ska försöka sitta vid datorn mer, för jag saknar att skriva av mig här. Dela med mig av bilder på vårt hjärta som växer fortare än man trodde var möjligt! När blev du så stor?
 
Vår fina tjej håller mig sysselsatt från morgon till kväll och när man inte får busa med henne, så jobbar man. Veckorna flyger fram och nu är det vår på riktigt. Det växer i rabatten har jag sett, bakom allt ris som vi inte orkat rensa bort.. Ruben (katten) kommer in full i barr och jord, som han dumpar av i vår säng när han ligger där och sover.. Det dras in så mycket jord och grus, så dammsugaren går varm. Men Ines älskar ju att hjälpa mig med den biten, så hon tycker bara att det är kul. Sedan är det ju är lite svårt att dammsuga då hon också ska hålla i slangen, dammsuga själv eller rida på dammsugaren samtidigt. Mammas lilla hjälpreda.
 
Hon pratar och pratar mest hela dagarna och det kommer nya ord hela tiden. Idag lärde hon sig Johannas vovves namn Uff (Tuff). Hon älskar att läsa böcker, peka och kolla på bilder. Hennes favoritböcker är böcker med djur eller fordon, eller Katerina Janouch bok "Ingrid från morgon till kväll". Kika på film (Pippi Långstrump, Alfons Åberg, Nicke Nyfiken och Lilla spöket Laban), lyssna på musik och måla. Hon älskar apor och kallar alla apor för Herr Nilsson, även hennes favorit Nicke Nyfiken heter enligt henne Herr Nilsson. Hon tycker också om att leka matlagning och bjuda på det hon "lagat". Så himla sött att kika på henne när hon häller mellan olika små burkar och stekpannor med sina ljudeffekter, rör med sina skedar och vispar.. Provsmakar på det hon lagat och sedan är det vår tur att smaka.
 
Känns som att Ines var sjuk hela Mars. Hon har haft feber flera gånger, riktigt hög feber och även en förjävlig magsjuka som gjorde att vi nästan fick åka till sjukhuset. Hon blev så liten och tunn! Det är även massvis med nya tänder på gång, som har bråkat till och från. Alla sjukdomar, förkylningar och tänderna som växer har gjort att Ines har varit dålig på att äta under en period. Vi har fått suttit länge och distraherat med allt möjligt. Hon som varit så matglad tidigare. Det har som tur var börjat vända nu, men är fortfarande inte samma sak längre. Det kan ju ha med utveckligen att göra också. Ofta vill hon sitta och plocka själv och vill inte bli matad. Vi har verkligen en tjej med otrolig vilja. ♥ Hon kan själv hon.. Tycker hon. Hon har ett otrolig humör, kan bli väldigt arg men det går över lika snabbt igen. Hon är oftast genomhärlig, sprudlande glad och busig. Så otroligt mysig och underbar. Så lycklig och tacksam över att ha vår lilla familj!
 
 
 

Kommentera här: