En typisk lördagsmorgon

 
Lördag och sovmorgon? Inte här, för här är det aldrig sovmorgon. Vi har en morgonpigg tjej som tycker om att ta tillvara på dagen och vill leka från morgon till kväll! Strax innan 5 imorse slog hon upp ögonen och då var det bus på en gång. Hon stod och "skakade galler" i spjälsängen och ropade på mig. Gjorde ett misslyckat försök att få henne att somna om i vår säng, hon bara kryper omkring, slänger sig hit och dit, klättrar på våra kuddar och hittar på hyss ♥ Var ingen idé att fortsätta i sängen, så slängde på mig morgonrocken och tog en superlycklig tjej i famnen och gick upp. Mamman var sliten men Ines var glad. En kopp kaffe senare så var det människa av mig också.
 
Ines tycker att det är roligast om alla leksaker är framme. Allt annat också för den delen. Allt som går att dra fram, ska dras fram. Blöjorna ska ut på golvet, böckerna ska ned från hyllan, alla lekbackar ska tömmas, klädhögar ska vältas. Och i mitten ska hon sitta och plocka bland alla grejer och leka med allt. Ordning = tråkigt. Det ska vara fart och fläkt, lek hela tiden. Hoppa i soffan, gå lutandes mot saker, undersöka allt. Dra i sladdar, trycka på knappar, pilla i och på allt som går. Smaka på allt. Hon upptäckte imorse att schampooflaskan inte var särskilt god och jag hann stoppa henne innan fotfilen hamnade i munnen. Blä!
 
Hon är så stark vår lilla tjej. På alla sätt och vis. Starka nypor, när man försöker ta ifrån henne något olämpligt som hon fått tag på. Stark personlighet och temperament då hon inte får sin vilja igenom! Starka ben, som hon gärna står på hela tiden. Hon tränar och släpper så fort hon får chansen. Står som en stortjej! Igår ropade hon på mig från vardagsrummet och jag kikade dit och då kom hon med lära-gå-vagnen igen. Som hon tagit, ställt sig upp och går med helt själv. Man får ju skynda dit och vara i närheten om hon skulle tappa balansen eller vara lite för kaxig och släppa i farten. Hon tror ju att det räcker att hålla i den med en hand när man går..

Kommentera här: