Pepparkakskul med Johanna






Idag har jag och Johanna bakat pepparkakor! Hämtade henne runt 2, skjutsade hem Anita och sedan for vi till Ica och handlade. Köpte faktiskt deg, man behöver inte göra allt från grunden jämt.. Hade ju börjat morgonen med att grädda 4 plåtar chokladkakor.. (och kollat på hem till gården medan de var i ugnen).

Vi köpte två degar och gjorde pepparkakor av nästan allt. En bit finns kvar i kylskåpet och en del försvann på vägen. Det hamnade i magen, innan det hann hamna i ugnen. De blev väldigt bra. Slarv-nette glömde en plåt i ugnen, så de blev svarta och hamnade i soporna. När vi bakat färdigt och alla kakor hade svalnat, bestämde vi oss för att testa kristyr. Det var svårt att få snyggt, men barnsligt roligt! Vet inte hur länge vi satt och målade på kakorna och satte fast olika strössel. Man tycker att man inte har någon fantasi, men allt eftersom föddes nya idéer! Det ska väl synas att det är hemmagjort?

Johanna åkte hem på kvällen och jag vet jag inte vad jag haft för migsedan dess. Tiden jävlas som vanligt. Klockan springer för fort.. Jag har massor att göra, men gör inget. På söndag ska huset skina och kakorna ska dukas fram. Kakorna som inte är bakade än.. Och nedervåningen är allt annat än skinande! På torsdag och fredag ska jag jobba. På lördag är det 50-års fest för Andreas pappa. Som sagt, massor på schemat, lite tid..

Har varit en toppendag! Riktigt roligt att ha en annorlunda tjejdag, prata om allt mellan himmel och gjord och baka! Nu ska jag slita mig från datorn, hänga en tvätt och köra igång en ny..

Kommentera här: