Gränsforsjul - eftermiddag & kväll


Innan alla kommit. . .


Hannes julklappar under granen och Tomten som kom på besök!



Johnnie spelade lite fiol senare på kvällen ♥




När klockan var någongång efter fyra, började de komma. De hade kikat på Kalle och hans vänner hemma hos farmor och farfar, innan de åkte till oss. Borden var färdigdukade, ljusen tända och julgodiset som vi gjort kvällen innan och under dagen stod på godisborden. De klassiska julprogrammen kördes på tvn. Hela familjen Hassel var samlad.

Vi började med att äta julmat. Hur mycket julmat man än äter, vem som än gjort den, så är det inget som är godare än mamma och pappas julmat. Vi samlades runt bordet och började äta av allt. Man tycker att man plockar på ganska lite, men blir ändå proppmätt! Vår lilla kusin Hannes underade om inte tomten skulle komma snart, men vi sa att han var upptagen till efter vi ätit. Så han höll stenkoll på allas tallrikar. Samtidigt, på andra änden av bordet så diskuterades det vem som skulle "hämta tidningen". Hanna hade sagt att hon skulle bära skägget det här året, men ändrade sig plötsligt vid matbordet, så pappa fick agera tomte ännu ett år.

Efter maten flyttade vi oss in till vardagsrummet och såg på lite jultv. Eftersom vi bytt julklappar med varann under förmiddagen, så var det bara Hannes julklappar som låg under granen. Vi andra hade köpt bytesjulklappar som skulle bytas senare under kvällen. Det knackade på dörren och tomten klev in. Hannes blev eld och lågor, kunde inte förstå att tomten kom med så många julklappar till han och ingen annan! Kanske bara han som varit snäll?

Resten av kvällen tog vi det lugnt och hade det trevligt, pratade om allt som hänt sedan sist och så. Åt julgodis i massor, lyssnade på när Johnnie spelade fiol och lekte med Hannes. Mamma hade gjort ostkaka, som vi åt. Vi åt och åt och åt, från morgon till kväll! Inte konstigt att man kände sig lite trött sen. Det var en helt perfekt julafton, från början till slut. Mysig, rolig och alldeles, alldeles underbar..
1 Karoline:

skriven

Tack snälla! Vad glad jag blir :)

Och vad fin du är!!!

Kram

Kommentera här: