Ines utveckling

Nackdelen när man skiver sällan, är att man glömmer så fort vad som hänt sedan sist. Ines utveckling, som jag vill dokumentera i minsta detalj! Vill ju inte glömma något, missa något, men det blir ju så när man glömmer bort att skriva! Det händer saker hela tiden, nästan varje dag! Man hör hur hennes språk utvecklas, hur hon testar göra olika typer av ljud, mjuka och hårda, ljusa och mörka, högt och lågt. Hon skrattar mer då man busar med henne! Hon är kittlig under höger arm, så varje morgon då jag tvättar av henne och pudrar lite, så fnittrar hon till och det glittrar i busögnen. Hon är även kittlig på benen och under fötterna ♥
 
Har märkt nu i dagarna att hon börjar bli väldigt stark i ryggen. När hon sitter i ens knä och man håller i mobilen eller något annat en bit ifrån henne, trycker hon sig framåt och sträcker sig efter det. Som en liten situps, då hennes rygg inte vilar mot min mage längre. Hon är ju så nyfiken på allt! Försöker sätta klorna i det man håller i eller som något annat hon kan nå. Vill känna på allt, smaka på allt.
 
När hon ligger på golvet och leker, förflyttar hon sig mycket! Hon vänder sig på sidan och ligger så och myser med någon leksak. Det har hänt att hon rullar över på mage också. Hon ligger sällan på samma ställe där man lagt henne längre. Hon trycker sig fram med benen, liksom lyfter upp ryggen och rumpan och skjuter ifrån på något vis! Hon använder båda händerna när hon leker. Greppar stadigt och missar sällan längre. Hon tycker om att ta tag i nappen och kika på den, sen försöka stoppa tillbaka den i munnen igen. Det kan bli upp och ned, eller med den hårda utsidan i munnen. Funderar mycket på om det kliar i hennes mun eftersomor hon tuggar på allt och dreglar mängder. Kan det vara någon tand som trycker på någonstans eller är det bara tugg-fasen, att saker ska utforskas den vägen?
 
Det har säkert hänt massor av andra saker också, men man glömmer bort! Kanske kommer på mer någon annan dag. Hon har börjat vakna en gång under nätterna igen, men somnar om efter hon ätit. Känner mig inte så hemskt trött. Känner mig mest lyckig över att vi har henne och följer med spänning allt som händer hela tiden. Är så kul att se allt nytt hon lär sig, men det är skrämmande vad fort det går! Att vår lilla bebis, som man tyckte låg i magen alldeles nyss, redan kan så mycket!