Vardagsstök

Jag älskar det där lugnet som breder ut sig när båda barnen sover och man är helt ensam. Edvin låg nedbäddad i åkpåsen ute i vagnen och sov skönt i 3 timmar. Utanför grovingången finns det ett perfekt utrymme under tak, där Edvin sover i vagnen. Det var nog extra skönt att sova där idag, med den friska luften som blir då det regnar. Smattret från regnet som förhoppningsvis får med sig den sista snön, är nog sövande den också. 

Ines låg uppe i sin säng och sov. Jag stänger av tvn, startar radion och får lite tid för mig själv. Går runt på nedervåningen och plockar undan efter förmiddagens lekar. Startar en maskin tvätt, plockar disk och dricker lite för mycket kaffe. Slänger ned mig i fåtöljen i kakelugnsrummet och spelar något mobilspel en stund och lyssnar på radio. Laddar för att göra lite mer nytta innan Edvin vaknar. Bestämmer mig för att fixa gardiner till hallen uppe. Kortar av dem, stryker och hänger upp. Det är precis vad jag hinner innan vår lilla farbror vaknar. 

När jag sitter och ger honom lite lunch, vaknar Ines med ett illvrål. "AH! TITTA PIPPI PIRAAAT!" Jag svarar henne i babyvakten att vi ska se Pippi på sju haven och hon surrar vidare och börjar leka med nallarna i sin säng. Här snurrar Pippi på de sju haven flera gånger om dagen nu. Hon tycker den filmen är så himla bra, hon springer omkring och härmar repliker och leker att saker är svärd. Hahaaa! Säger hon och härmar piraterna. 

Dagen har varit rätt så lugn och skön. Jag och Ines lekte med hennes pärlor, klistrade klistermärken och målade med målarfärger innan hon dov lunch. Sedan har vi bara lekt, byggt ett piratskepp i duplo och mega blocks och badat. Edvin har hängt med på alla lekar, ibland tycker Ines att det är jättekul men ibland säger hon "ta bort han mamma. Bara mamma leka!" Men hon är otroligt sällan stygg med sin lillebror, utan tar hand om honom och berättar att han är gullig. Härmar honom och ger honom saker att leka med. 

Nu sover Ines och snart är det Edvins tur att sova. Kanske man ska kolla på något som inte innehåller Jocke med Kniven, Blod-Svente och Sjörövar-fabbe! Ta lite fika och se över röran för en andra gång idag!