Idag blir vår stora tjej 20 månader

 
 
Tusan vad tiden går. Helt sjukt att vår underbara tjej blir 20 månader idag och att hon blir 2 år om endast 4 månader! Att hon om några veckor kommer bli storasyster ♥ För ett tag sedan fick hon även en liten kusin. Hon heter Elise och är bedårande, söt som socker. Så liten, så Ines känns så stor..
 
Vår underbara tjej lär sig en massa nya saker och ord hela tiden. Den senaste tiden så har det hänt massvis och förmodligen är det därför hon även varit lite extra känslig nu ett tag. Att hon går igenom en utvecklingsfas och då brukar ju saker och ting bli lite svårare..
 
Några exempel på saker hon börjat med sista tiden är:
  • Klättra upp och ned från gunghästen på egen hand. Så nu kan hon gunga på sin älskade häst precis när hon vill. Som hon tar hand om sin häst, matar den, klappar och borstar den, myser med den ♥
  • Klättra upp på allt annat också.. Stolar, toastolar, bord, trappor mm..
  • Plockar skräp och slänger i soporna. Tycker även om att "hjälpa" mig med tvätten. Sorterar tvätten i badrummet och säger Tvätta, tvätta, tvätta medan hon slänger i högar och mosar in i maskinen.. Så duktig så ♥
  • Ger oss sin tallrik och bestik och säger tack då hon tycker att hon är färdig med maten. Inte alltid vi är överens på den biten, för ibland kan vi nog tycka att hon borde äta lite mer.
Sedan leker hon mer avancerade lekar nu. Tycker om att plocka ihop saker som häör ihop, "bädda" ned dockor och nallar i sängar, plockla isär det vi tidigare byggt i legoväg. Tycker om att göra hej och hejdå-lekar, då hon springer och gömmer sig. Älskar att leka med sina djur, de pussas och äter.. Hon lagar mat med sin låtsasmat och bjuder oss. Det är så kul att bara kika på henne nu. Hon surrar och donar på bland sina saker. Min favorit är att krypa upp i soffan tillsammans och läsa några favoritböcker. Hon älskar sina böcker om Ingrid och sin samlingsbok om Ellen. Även Alfons är en favorit.
 
Man märker hur språket utvecklas också. Hon har börjat satt ihop ord tillsammans så man förstår vad hon menar på ett annat vis. Några av hennes favoritsaker att prata om just nu är. "Mommo poj bota"= Mormor plan borta. Förra gången vi var hem till mamma och pappa såg mamma och Ines ett flygplan som flög rätt så lågt på himlen och sedan försvann och det pratar hon om varje dag. Nu pekar hon och berättar varje gång hon ser ett plan på barnprogram, i böcker, då man leker eller om det dyker upp ett igen ute. Borta har hon börjat säga även om man frågar efter nappen på natten då man är in till henne.
 
Ett annat nytt ord som hon lärde sig i veckan var "Kocke" vilket betyder Kotte/ Igelkott. Hon såg en stor igelkott hos sin farmor och farfar i helgen och tyckte så mycket om den. Sedan dess har hon upptäckt att en av hennes nallar faktist var en igelkott och den ska hon sova med sedan dess. Hon säger även kocke till grankottarna.
 
Igår då hon badade i poolen och pappa fyllde på med lite varmare vatten, sa hon varmt och plaskade.
 
 
1 mammtill savannah:

skriven

Vad stor hon blivit 😊 min stora tös blir 4 år om ca 2 månader 😊

Svar: Ja tiden går så fort Malin ! :)
Jeanette Hassel

Kommentera här: