Julen 2015

      
     
Julen började med en sovmorgon ♥ När vi hörde att Ines vaknade, smög vi in till henne och tände hennes lilla gran som står på hennes byrå. Yrvaken men överlycklig, fick hon morgonens första paket i sängen, som "tomten" lagt i hennes julstrumpa. Hon kände på paketet och berättade att det var en bok! Vår lilla bokälskande tjej ville bläddra lite i boken, innan det bar iväg upp mot ännu fler paket. Eftersom vi hade en fullspäckad dag framför oss, fick barnen paketen från oss redan på morgonen. Så det var en nyvaken, nyfiken Ines som kom upp till soffan och hittade ytterligare några julklappar där. Det blev mest pyssel från oss i år. Några böcker, filmer, lite kläder, stora pärlor att göra halsband av, maxipärlor och pärlplattor. Hon fick även en leksaksbil och en snowracer som vi inte slog in. Ines hjälpte så klart lillebror med sina julklappar också. Resen av förmiddagen bestod av packning inför dagens två julfiranden och försöka byta om på fröken som vet själv vad hon vill. Vi satte på henne en tomteklänning, för att spara de finare klänningarna till senaren under dagen. Sedan bar det iväg till julfirande nummer 1, vilket var hos barnens farmor och farfar.
 
    
Edvin och Elise missade nästan hela dagen, då de verkade ha någon typ av jul-sovarmaraton. Edvin sov inne och Elise sov ute i timmar! De missade tomten och Edvin vaknade inte ens då det var livat då de andra barnen öppnade julklappar. Först en stund innan vi skulle åka vaknade han och fick bli julfin. Familjen fick passa på att mysa lite med honom innan vi for, för han hade ju varit väldigt osynlig under dagen. Ines däremot sov bara i en timme. Hon vaknade och blev arg på mig då jag visade den röda spetsklänningen som jag köpt till henne inför julafton. Hon skulle minsann ha sin tomteklänning! Punkt slut. Så hon firade jul i sin mjukis-tomtedress.. Inte i någon av de fina klänningar som jag har sparat på inför just julafton. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig med en väldigt bestämd 2-åring. Man vill välja sina stider också, särskilt på jul. Det är ju barnens dag och det var ju jag som ville att hon skulle vara extra fin i de nya kläderna. Men det är ju hon som ska känna sig fin ♥ Så därför fick hon ha sin sköna tomteklänning. Vi hade i alla fall en jättemysig dag med otroligt mycket fina paket. Ines tröttnade på att öppna efter en stund, så vi fick hjälpa henne. Hon ville ju leka med allt fint hon fått.
  
     
  
 
Vid 4 packade vi ihop oss igen för att åka vidare till julfirande nummer 2, till barnens mormor och morfar. ♥ Där väntade en massa familj, en massa god mat, en massa lek och bus, en hel drös med julklappar! Jag tror vi var 18 stycken där. Edvin hoppade från famn till famn, passade på att ta en tupplur här och där. Ines däremot sprang omkring och lekte med min kusin Märta. De hade så roligt! Hon tyckte det var roligare än att öppna paket. Hon öppnade några då tomten kom och resten tog hon lite eftersom. Ett paket här och där.. Det blev en lång kväll och Ines höll igång länge. Det slutade med att hon fick pyjamas, en flaska välling och sedan kröp ned i sängen hos mormor och morfar. Dagen efter lekte de med alla leksaker, medan jag, Andreasd och Edvin grejade på i huset. ♥ Känner mig otroligt nöjd över en intensiv men mysig jul med familjen.

Kommentera här: