Fröken bus

 
Tänk att man kan hitta på så mycket hyss på en och samma dag! Märks att febern äntligen är borta i alla fall, men kommer nog få dras med den här envisa förkylningen ett tag till. Det har varit full rulle på vår lilla tjej idag. Hittat på så mycket hyss! Skrattat och gråtit, busat och myst om vartannat.. Sov för första gången på en vecka ganska bra! Vaknade bara någon gång, så imorse kände man sig äntligen någorlunda utvilad. Man blir ju störd och sin egna förkylning och sedan vaknar man ibland bara för att man är van att vakna om nätterna. Imorse bara lekte vi på övervånginen. Lekte med träpusslet och klossarna, kikade på morgon-tv och drack välling och jag lite kaffe. Sov efter lite övertalning en liten lur på mys-puffen i vardagsrummet. Vi passade på att sova hela familjen, Andreas är hemma med feber.
 
Dagens första hyss var inne i badrummet, då hon ännu en gång slängt bort badrumsmattan, lirkat upp golvbrunnen och sitter där och plaskar med båda händerna. I snusk-vattnet! Var bara att slita av alla kläder och tvätta av den missnöjda tjejen, som hade så himla roligt innan mamma kom och förstörde. Funderade väl på varför det blev så tyst inne i badrummet! Sedan har hon också dragit upp papperen på rullarna i stället där vid toaletten, så nu är det ingen av dem som är "ihopklistrade" eller vad man ska säga.
 
Idag har vi också tömt en skål med majs, potatistärningar och äggröra över en del leksaker i vardagsrummet. Vår tjej har börjat krångla med maten, hon som alltid varit så himla duktig på att äta. Hoppas det är förkylningen, men verkar som att det är något nytt hon kommit på! För ibland om man distraherar henne riktigt, så går det att mata i henne lite i alla fall. Nu i veckan har det blivit mycket välling, frukt, smoothies, plockmat och dryck! Hon har ju iof varit sjuk i en vecka, så då är det ju ganska normalt att man tappar matlusten.
 
Idag har Ines även klättrat i vår trapp för första gången! Jag dammsög i hallen och rätt var det var, så satte hon fart uppåt. Fort gick det! Hon kom en bra bit upp i trappen på egen hand, höll henne om höfterna men hon bara klättrade på. När hon kom upp en bit där Andreas hade jobbpapper, satte hon sig där och slängde runt på dem. Visar sig att det är bra att jag satt en hitte-på grind mot hallen!
 
Ines har även hjälp mig att dammsuga resten av nedervåningen idag. Funderade vad hon gjorde då jag var i hennes rum med dammsugaren. Vänder mig om och ser vad hon gör. Hon vattnar dammsugaren med sin vattenflaska, ner i hålen där luften kommer ut då man dammsuger.. Man vill liksom slå sig för huvudet och säga.. "Men nej Ines, tänk om det händer något om det hamnar vatten där! Man får inte hälla vatten i dammsugaren" Men man liksom försöker få åt sig den där flaskan av en tjej med hårda nypor och hitta på något annat som hon kan göra. Och bli den himla tråkiga, dumma mamman igen!
 
Vi har lyckats tvättat några tvättar idag och även tjuvstartat lite med julen. Måste skaffa lite nya lampor till en elljusstake bara och en ny special-lampa till min julby. Ines var helt slut strax innan 7, så tänkte att nattningen skulle gå på några minuter. Men hon kom in i någon andra andning och somnade 20 över 8. Hon hade samlat på bus i flera dagar och nu kom allt på en och samma gång !

Kommentera här: