Slut på lugnet!

På Ines 5-månaders dag, den 14, lärde sig Ines att rulla runt från rygg till mage på egen hand och nu gör hon inget annat! Hon rullar omkring och försöker få tag på grejer överallt, vår lilla fröken klåfinger! Envis som få, hon försöker och försöker att ta sig framåt. Hon liksom kravlar med benen under kroppen med kommer ingen vart! Som tur är.. Ines som tidigare har gillat att ligga på en bädd på golvet och leka med allt möjligt, vill ha sällskap och underhållning hela tiden! Hon vill att man ska gå runt med henne och utforska huset, känna på allt möjligt, smaka på saker osv. Hon vill ligga på mage och leka, men blir sur då hon blir trött i armarna och ryggen, men blir ännu surare om man lägger över henne på ryggen igen. Hon äter oftare, vaknar oftast runt 4 på morgonen för en tidig frukost.
 
Förut har man kunnat städa och dammsugit eller tagit en dusch medan hon låg på bädden och lekte, men det går knappt längre. Nu kan hon rullar iväg och blir ju missnöjd efter en stund eftersom det blir för jobbigt att ligga på mage för länge. Vi kommer behöva börja barnsäkra nu, plocka bort sådant som hon kan få tag på. Har alltid trott att vi skulle bo någon annanstans den dagen då vi skulle ha barn som kan ta sig runt på egen hand. Ha ett eget hus, som man kan barnsäkra på riktigt. Här är det ju jättesvårt! Gamla, vassa element. Synliga rör, eftersom det är ett gammalt stenhus, sladdar efter väggarna.. Hårda golv, vassa möbler, eluttag som är påväg ut ur väggen.. Vatten som inte Ines får dricka, eftersom det innehåller för mycker flour. En hög trapp, vägen alldeles utanför med mycket trafik. Inte det ultimata familjehuset.
 
På hennes 5-månadersdag fick hon även testa mat för första gången! Det blev potatismos och det tyckte hon var toppen. Fick hämta en dunk vatten hos Andreas föräldrar till hennes potatis, men det går väl det också. Hade ju så klart varit betydligt lättare att bara kunnat vrida på kranen hemma och gett henne, men bra att man har någon bara en km bort som man kan hämta vatten av. Hon har ätit mos några gånger nu och även banangröt, som gick hem det också. Nästa gång blir det morot tror jag. Så kul att se hur ivrig hon blir! Idag när jag åt yoghurt, började hon smaska och flina, hon ville också ha.. Hon har liksom kopplat ihop det nu. Hon vet att tallrik och sked kan betyda mat för hennes del.
 
Är en ny fas som närmar sig med stormsteg. Märker på henne att hon är lite mer kinkig och känslig, som hon brukar kunna vara innan fasen inleds. Något annat nytt är att hon börjat bli trött tidigare på kvällarna nu. Redan runt 8 börjar hon visa tecken på att hon vill gå isäng, istället för nio som det varit tidigare. Sedan har hon börjat  göra roliga joller och brum- och blåsljud med nappen. Så mysigt att ligga bredvid henne i sängen på mornarna och höra hur hon ligger och mumlar, blåser och leker med nappen. Sedan vänder hon sig om med världens leende på läpparna och smeker en i ansiktet, petar och känner med sina små händer ♥
 
    
 
 

Kommentera här: