6 veckor idag

Idag blev vår solstråle 6 veckor! Det händer grejer varje dag, man märker hur hon lyssnar och vill prata. Hon blir glad då hon ser oss och fnittrar åt oss! Det är inte bara magknip-leenden nu! Man smälter då man ser de där glittrande ögonen och leendet. ♥ Alla nya ljud som hon ger ifrån sig då man ligger och pratar med henne. Hon blir starkare i kroppen hela tiden. Stark har hon varit sedan hon föddes, men nu är hon verkligen stark! Hon vill vara med, hon är stark i nacken och vill kolla runt överallt.
Nu är der verkligen dags att rensa ur de minsta kläderna. Hon har växt ur plaggen i 50 och en del av de i 56 också. Hon växer ju så det knakar här hemma. När vi var på BVC sist, hade hon växt 2,5 cm på 1,5 vecka! Hon är 57,4 cm nu. Inte konstigt att plaggen i 56 sitter väl tight! Byxor kan hon fortfrande ha vissa i storlek 50. Hon har lång rygg och korta ben, precis som Johanssons har säger Ines farmor. Hon fick en massa nya fina kläder i julklapp, så ska bli kul att förnya lite i hennes byrå.
Ines sover oftast bra på nätterna. Hon äter då vi går och lägger oss, sedan brukar hon vakna högst två gånger under natten för att äta, beroende på vilken tid vi gått och lagt oss. På morgonen brukar hon få ligga kvar i sängen och så ligger vi och slöar ett tag till innan vi kliver upp. Ibland somnar vi om och sover någon timme. Det är väldigt sällan hon är styrig på nätterna. Sedan varierar det hur länge hon blir vaken varje gång hon vaknar. Därför beslutade hon sig för att testa något nytt nu i julhelgen - att helt vända på dygnet! Hon har varit vaken hela nätterna, mot julaftonen, mot juldagen och idag. Hon har myst och sovit mest hela dagarna, förutom då hon ätit och så. Sedan blir det liv i luckan på nätterna! Hon pratar, sprattlar, äter, flinar och donar på.. Fram till fyra-fem på natten! Bus-fia! Förstår inte hur jag ändå kan känna mig pigg. Kanske vänder om det här fortsätter, om det här är något nytt hon börjat med, men jag tror det beror på att det varit jul. Att det varit full rulle, att det hänt så mycket och att vi träffat så många människor. Att det varit för många intryck att smälta. Sedan läser de ju av stämningen och känslor. Hon märker nog om det är något. Det är mycket oro och känslor i luften just nu, eftersom en underbar äldre familjemedlem ligger på sjukhus med cancer ♥
Just nu ligger Ines i sitt nya babygym som hon fick i julklapp av sin mormor och morfar. Hon älskar det! Hon ligger där och pratar lite, donar på med nappen och trycker favoritkaninen mot munnen för att inte nappen ska flyga ur. Vi ska strax krypa isäng och håller tummarna på att lilla fröken faktiskt vill sova inatt, eftersom hon varit vaken ikväll!

Kommentera här: